top of page
VDP-Advocatuur Ondernemer en Scheiden
Footer-wit2.png
HOE NU VERDER...
ONDERNEMER EN SCHEIDEN

Wanneer één van beiden of u samen een onderneming heeft, dan is een echtscheiding vaak extra ingewikkeld. Wanneer u in gemeenschap van goederen gehuwd bent, valt de onderneming onder het vermogen dat verdeeld dient te worden. Bent u op huwelijkse voorwaarden gehuwd dan is het de vraag of dit gevolgen heeft voor uw onderneming, met andere woorden of u hierover geheel of gedeeltelijk financieel dient af te rekenen met de ander in geval van echtscheiding.

ondernemer en scheiden - VDP-Advocatuur

De ondernemer dient dan zijn of haar echtgenoot of echtgenote uit te kopen. Maar wat is een onderneming waard? Welke waarderingsmethode moet worden toegepast? En wat zijn de eventuele fiscale gevolgen? En hoe zorgen we ervoor dat de continuïteit van de onderneming niet in gevaar komt? 

 

Wanneer u op huwelijkse voorwaarden gehuwd bent, is in de huwelijkse voorwaarden vaak een regeling getroffen over de gevolgen bij een echtscheiding, welke regeling moet worden toegepast en uitgewerkt. VDP Advocatuur & Mediation beschikt hiervoor over de juiste juridische, financiële en fiscale kennis en een ruime ervaring om u bij te staan, al dan niet in overleg met uw accountant of adviseur. Wij beschikken daarnaast over een eigen netwerk van deskundige accountants, register valuators, fiscalisten en adviseurs.

FAMILIERECHT
MEDIATION
Familierecht VDP-Advocatuur
mediation VDP-Advocatuur
bottom of page